2012. július 6., péntek

Cozi Family Calendar


Ez az okos kis online használható naptárprogram sok hasznos funkciót egyesít, amit a többiek még nem tudnak. Van egy ingyenesen használható, és egy fizetős változata is. Én az előbbit használom, így erről írom a beszámolómat. Mivel a program amerikai, így csak angol nyelven érhető el, és nem lehet 24 órás, csak az amerikaiak által használt órabeállítást használni (AM / PM). A komolyabb hátrányokat ezzel ki is merítettük.
A program egy egyszerű regisztráció után használatba is vehető.

Főbb funkciói:
  • Calendar (Naptár)
  • To do (Tennivaló lista)
  • Shopping (Bevásárló lista)
  • Meals (Menü tervező)
  • Messages (Üzenetek)
  • Journal (Napló)
  • Settings (Beálítások)
És akkor most vegyük sorra mindet:

1. Settings (Beálítások):

Itt lehet megadni családtagok nevét, e-mail címét (telefonszámát, csak Amerikában működik). Lehet feltenni családi fényképet a kezdőoldalra (fenti képen anyuka a kislányával fotó). Itt lehet színeket rendelni az egyes családtagokhoz. És a bevásárlólistát valamint a tennivalólistát is átvariálni. (Az utóbbi kettőt egyébként a saját menüjében is lehet változtatni). Át lehet tárni a fizetős (Cozi gold) verzióra, bár értelem szerűen ezt az egész program felületén mindenütt felkínálja. Lehet csatlakoztatni a facebookhoz (ez a journal funkciónál érdekes, mert az oda írtakat megosztja a facebookal, persze csak ha csatlakoztatva van). És persze kezdőlapnak is be lehet állítani az oldalt.

2. Calendar (Naptár)

Természetesen meg lehet változtatni, hogy heti vagy havi nézetben adja ki  a naptárat. Illetve, hogy melyik családtag feladatai látszódjanak, olyan is van, hogy mindenkié. Ki is lehet nyomtatni a naptárat, de programon belül bármit. A set up szintén beállításokat tesz lehetővé, részben a fent említetteket, részben újabbakat. Heti rutinokat is be lehet állítani, minden automatikusan megjelenik a naptárban. A Schedules rész már érdekesebb. Itt pl.: Az iskola idejét vagy a különórákét, sport tevékenységekét lehet meg adni, alul pedig be lehet állítani, az ünnepnapokat, és szüneteket, így azokon a napokon kiveszi a naptárból ezt a tevékenységet. A naptár többi része olyan mint a többi.

3. To do (Tennivaló lista)

A tennivalólistákat hozzá lehet rendelni a családtagokhoz, át is lehet nevezni, és ha be van kapcsolva a Caps Lock billentyű, akkor a listába kis alcímet hoz létre.

4. Shopping (Bevásárló lista)

 A bevásárlólista hasonlóan működik, bár a családtagokhoz nem rendelhető, de a többi funkció azonos.

5. Meals (Menü tervező)

Ez a következő nagy kategória. Minden naphoz be lehet tenni ételeket, van egy felület ahol recepteket lehet írni, vagy felvenni a netről a listára, és utána egy mozdulattal áthúzható az adott napra. Sőt a hozzávalókat rögtön a bevásárló listához lehet adni.

6. Messages (Üzenetek)

Itt a programon belül üzenni lehet a többi családtagnak. Az ingyenes verzióban csak korlátozott számban.

7. Journal (Napló)

Itt a családi élet fontos eseményeit (bulik, utazás stb...) lehet le jegyzetelni egy-egy kép kíséretében, és meg is osztható másokkal, akár a facebookon is.

És persze itt a link is így a végére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése